duminică, 29 august 2010

Dintele ca organ sonor


Aud in jurul meu adesea spunandu-se "Vorbeste cu toti dintii ca nu te inteleg/ca nu te aud!".Si eu, ca oricare om preocupat de diferite probleme existentiale imi pun intrebarea "Ce treaba au dintii cu auzitul?!?"...Si singurul raspuns care ar atinge logica mea ireprosabila arr fi faptul ca dintele este un organ sonor.Iata si de ce oamenii pot canta..:D..Trlurile pe care ei le expectoreaza printre dinti se datoreaza faptului ca gura este un ansamblu de organe sonore (printre care se numara si limba).
De asemenea putem vorbi si despre ''Dintele ca factor auditiv" in contextul "a auzi in gura".
Deci.Concluzia pe care am tras-o eu este ca organele ce populeaza gura isi fac treaba in grup (pentru ca asa le place lor) si functioneaza ca un multifunctional.Daca nu ma credeti puneti limba o feliuta de cascaval si veti vedea.
Bafta!

sâmbătă, 28 august 2010

Ce este in capul tau

Bun...Asta e o intrebare pe care multi si-au pus-o si pana nici expertii americani nu au putut raspunde mai bine si intr-un mod mai plauzibil decat ceea ce a frematat prin neuronul meu.Asta ca dovada ca "Romanu' n-are noroc/Dar se pricepe la tot".
Sa ne imaginam mai intai capul,cutia craniana,ca a fi gol (adica nu populat de creier cum spun unii).Sau mai bine sa ne imaginam un neuron in pustiu.De ce unul ? Pai hai sa ne gandim logic...forma cuvantului "neuron" din romana se aseamana cu englezitul "neurone'' (one=unul,unic,=] unicat)...Singur,atat de singur...Asa...deci avem un neuron,care,hai sa ne imaginam ca intra intr-o sala a oglinzilor.Sincera sa fiu,nici eu nu stiu cum arata una,dar cred ca reprezinta o camera cu oglinzi pe pereti,pe tavan si pe podea.
Sistemul e relativ simplu:se ia un neuron si,dupa gust,o camera a oglinzilor(care reprezinta de fapt doxa).Bun...Cum functioneaza?
Pai simplu.Neuron e singur...se plictiseste->>casca->>sunetul cascatului sau crapa o oglinda.Acum neuron rade->>se mai crapa o oglinda...Si tot asa.Deci orice ar face,neuronul crapa oglinzile,care ii dau iluzia ca ar mai fi si altii ca el acolo,un numar n de indivizi ,ce reprezinta o colonie.
Cum spuneam...AUTOSUGESTIA...;)

luni, 23 august 2010

Viata de elev...

As vrea azi sa abordam un subiect destul de interesant,zic eu,si destul de controvesat.Si anume mersul la scoala.
Cu totii vom merge,mergem sau am mers la scoala.Dar nu faptul ca facem asta e important,ci cum o facem.Ia sa ne gandim cati dintre noi se duc la scoala cu zambetul pe buze (?!).Exista asa specii?! nu cred.Nici macar profesorii nu se duc de drag la scoala.Ce sa mai zicem de preacinstitii elevi?
Dar nu dusul la scoala reprezinta reala problema,ci scoala,de fapt, ce se petrece in ea.Cu ce ne dezgusta simpla plimabare catre institutia pe care o numim cu prea multa seninatate scoala?nu asta e problema,ci faptul ca nimeni nu iubeste orele (exceptie cele de desen-pardon- educatie plastica).Iata cum pentru a putea manipula masele de oameni s-a recurs la aceste concepte: de educatie plastica,de limba si literatura romana,mai nou si de cultura civica,concepte ce inspira scoala ca centru cultural pe de-a moaca(gratis-ca e criza).Dar s-a uitat cineva prin scolile din tarisoara noastra sa vada ce priza au cultura si educatia la elevi?Eu cred ca nu.Cel putin nu pana acum,caci de curand am auzit o informatie specifica inventivitatii romanului pe timp de criza...si asta apartine unui ilustru al patriei noastre-MrFuneriu.Nu va lasati intimidati de nume,ca nici nu stiti ce zace in acest ministru al invatamantului.De la dumnealui citire:''cea mai buna solutie pentru a salva economia romaneasca este renuntarea la invatamant timp de un an.'' Eee? nu-i asa ca e un mare roman?
 Pentru ca invatamantul romanesc,privit mai ales de la guvern,este ceea ce maneaua romana numeste ''cu tine sau fara tine e tot una pentru mine''.Concluzia:

Introducere...?

Ce mai introducere?!..Nicio introducere!Titlul blogului spune tot,iar daca nu ati inteles va veti dumiri pe parcursul "lecturii".Sunt aspecte de viata mai altfel...privite din unghiul meu.Ca doar stiti...orice lucru poate fi asa cum vrem noi sa fie (autosugestia)..depinde doar de unghiul de abordare.Asa ca let's go!